Content Design

För att fånga dina kunders uppmärksamhet i digitala kanaler räcker det inte med att enbart skapa bra innehåll och ha en “snygg design”. Det finns många andra aspekter som påverkar hur innehållet upplevs som man måste ta hänsyn till.

Content experience

Content experience, eller innehållsupplevelse, är vad det låter som – hur en besökare/kund upplever innehåll. Det handlar om att engagera och fånga användaren i varje steg i kundresan. För att lyckas göra det är det viktigt att förstå hur ens kunder konsumerar innehåll och paketera det på ett tilltalande sätt.

Man skulle kunna se det som ett recept där alla komponenter som påverkar innehållsupplevelsen är ingredienser. Med rätt ingredienser kan det bli en kulinarisk upplevelse, men om någon krydda tar över blir upplevelsen inte lika trevlig. Maträtten kanske till och med blir oätlig. Man måste lära sig att hitta en balans i smaker för att bli en bra kock, och på samma sätt gäller det för dig som skapar innehåll att tänka kring innehållsupplevelsen. Det är alla små komponenter som tillsammans skapar en positiv helhetsupplevelse av innehållet.

Kontakt

Inom marknadsföring

Inom marknadsföring har man länge pratat om innehållsmarknadsföring, eller content marketing. Idag handlar marknadsföring mer än någonsin om att vårda den totala upplevelsen av företaget, dels vid första intrycket och dels även efter ett köp. Idag har vi som användare mycket större ytor att dela med oss av våra upplevelser t ex i sociala medier.

Fler företag inser därför vikten av relevant och attraktivt content/innehåll. För många marknadsförare är ett attraktivt innehåll en självklarhet – det är viktigt för att driva trafik, att skapa efterfrågan på produkter och leda tänkbara kunder till att konvertera och köpa.

Kontakt

Fler tjänster

Bygg din hemsida med oss

Vi på Digital Island hjälper dig även med att definera hur ni kan skapa omsättning genom webben. Genom detta sätter vi en strategi som är genomgående för hela webbutvecklingen och designen. I konsultation med er tar vi fram precis den hemsidan ni behöver efter era specifika behov.

Öka dina intäkter med ny webbshop

Vi på webbyrån älskar att bygga ny e-handel. Din webbutik blir självklart sökoptimerade, funktionell och utformad för att göra bra affärer på nätet. Vår kompetens och vision tar din webbutik till nästa nivå genom att: Digital Island skapar en unik design som helt är anpassat efter just din målgrupp och affärsidé.

Få din webbshop eller hemsida att synas

Vi hjälper dig att uppnå ditt mål med marknadsföringen, genom en gedigen marknadsanalys och framtag av en skräddarsyd stategi för er bransch. Att SEO anpassa ert företags webbplats skapar de bästa förutsättningarna för att stiga på sökmotorerna.

Behöver ni hosting? Webbhotell för rimligt pris

Med vårt webbhotell kan du vara säker på att din hemsida alltid laddas snabbt då vi använder den beprövade prestandan hos Google Cloud. Vi använder även tillägg såsom Redis, MariaDB och Nginx för att maximera din hemsidas snabbhet.