Grafisk profil

Kortfattat så är en grafisk profil en typ av manual eller instruktion för hur ett företags eller organisations logotyp ska användas samt färger, typsnitt och grafiska element som kan ingå i den visuella kommunikationen.

Vad innefattas
med Grafisk profil?

Syftet är att kunna kommunicera enhetligt för att bygga ett starkt varumärke. Genom att vara konsekvent med designen så blir det tydligt för mottagaren vem kommunikationen kommer ifrån och det skapar igenkänning.
Du kan sammanställa din profil i ett dokument eller liknande för att ha som utgångspunkt när du skapar bilder, reklamkampanjer, affischer, bloggheader, hemsidedesign, visitkort m.m. Vissa företag har också sin grafiska profil på sin hemsida med nedladdningsbara logotyper, färger, m.m. för att underlätta för kunder eller liknande som ska jobba med profilen.

Vad ingår i
en grafisk profil?

Det här är såklart lite olika men generellt kan man säga att en grafisk profil bör innehålla en logotyp, gärna i några olika utföranden så den kan anpassas efter olika användningsområden. En eller flera färger, med ett eller två typsnitt och eventuella mönster, symboler eller andra grafiska element

Kontakt

Fler tjänster

Bygg din hemsida med oss

Vi på Digital Island hjälper dig även med att definera hur ni kan skapa omsättning genom webben. Genom detta sätter vi en strategi som är genomgående för hela webbutvecklingen och designen. I konsultation med er tar vi fram precis den hemsidan ni behöver efter era specifika behov.

Öka dina intäkter med ny webbshop

Vi på webbyrån älskar att bygga ny e-handel. Din webbutik blir självklart sökoptimerade, funktionell och utformad för att göra bra affärer på nätet. Vår kompetens och vision tar din webbutik till nästa nivå genom att: Digital Island skapar en unik design som helt är anpassat efter just din målgrupp och affärsidé.

Få din webbshop eller hemsida att synas

Vi hjälper dig att uppnå ditt mål med marknadsföringen, genom en gedigen marknadsanalys och framtag av en skräddarsyd stategi för er bransch. Att SEO anpassa ert företags webbplats skapar de bästa förutsättningarna för att stiga på sökmotorerna.

Behöver ni hosting? Webbhotell för rimligt pris

Med vårt webbhotell kan du vara säker på att din hemsida alltid laddas snabbt då vi använder den beprövade prestandan hos Google Cloud. Vi använder även tillägg såsom Redis, MariaDB och Nginx för att maximera din hemsidas snabbhet.