Praktik – Intervjuer med våra praktikanter

Intervjuer med våra praktikanter våren 2021 Under våren 2021 har vi haft tre praktikanter hos oss och sommaren börjar närma sig. Vilket också betyder att de ska gå vidare i sin utbildning och karriär. Innan dess tänkte vi ställa några…
Praktik – Intervjuer med våra praktikanter

Intervjuer med våra praktikanter våren 2021

Under våren 2021 har vi haft tre praktikanter hos oss och sommaren börjar närma sig. Vilket också betyder att de ska gå vidare i sin utbildning och karriär. Innan dess tänkte vi ställa några frågor om hur de har haft det hos oss och vilka arbetsuppgifter de har fått arbeta med. Kanske kan de inspirera dig till att också söka praktik hos oss? Nå väl, vi introducerar här Emil, Anna och Hanna. Tre otroligt duktiga praktikanter som vi har fått äran att ha hos oss i snart 5 månader.

Emil:

Utbildningen jag går just nu är fullstack webbutveckling på yrkeshögskolan Chas Academy i Stockholm. Och som titeln avslöjar blir jag fullstack webbutvecklare när jag är klar. Jag hittade Digital Island genom Google-sökningar när jag kollade runt efter en praktik. Sedan kontaktade jag Bonny via LinkedIn och fick respons direkt, vilket gav mig en väldigt bra känsla redan från start.

Jag valde att ha praktik på Digital Island egentligen för att jag behövde ha en plats väldigt snabbt (Jag hade en annan plats från början men de backade ur i sista sekund). Utöver det så kände jag såklart också att Digital Island kändes som ett väldigt bra alternativ. Deras bemötande mot mig var väldigt öppet och genuint. Det kändes även som att de hade tydliga mål med vad de ville ta sig an för projekt och kunder.

Jag har fått arbeta med lite allt möjligt sen min start på praktiken. Allt från mindre hemsidor med WordPress och Elementor till större projekt såsom webbutiker med hjälp av custom templates gjorda med Vue.js eller PHP. Jag har tyckt att det varit speciellt roligt att jobba med projektet jag jobbar med nu Eventpaket (som ännu inte är lanserad). Där har jag fått ett stort ansvar i projektet. Utöver det har det redan nu innehållit väldigt mycket problemlösning, vilket jag tycker väldigt mycket om.

Min tid på Digital Island har varit väldigt positiv och långt över mina förväntningar för hur praktiken skulle vara. Jag har utvecklats väldigt mycket inom de kunskaper som jag har haft och har fått väldigt mycket nya kunskaper inom hur yrket faktiskt är. Jag känner också att min åsikt har spelat roll, trots att jag bara är praktikant och jag känner  mig som en del av gruppen, nästintill som en anställd, men fortfarande får jag den hjälp jag behöver.

Anna:

Jag är i slutet av min utbildning som webbutvecklare e-handel på Changemakers Educations. Det är en 2årig yrkesförberedande utbildning. Inom utbildningen har jag fått en överblick om e-handel och har lärt mig dynamisk webbutveckling där design, layout och webbshoppens funktioner samverkar och stödjer kunders upplevelse (UI/UX). En stor del av min utbildning har varit att skapa sidor i WordPress och Woocommerce. Därför är mitt mål att fortsätta jobba med WordPress efter min utbildning.

Sista delen av min utbildning är en LIA-praktik på 6 månader. Jag fick inbjudan att praktisera på en annat ställe där jag mest skulle jobba med Magento. Samtidigt fick jag tips från skolan om Digital Island. Efter det läste jag lite mer om Digital Island och såg att de jobbar med WordPress, vilket var exakt vad jag ville praktisera med. Jag sökte och blev efter en kort tid inbjuden till en intervju. Jag fick ett trevligt bemötande och ett seriöst intryck av företaget. I slutet av intervjun blev jag erbjuden en praktikplats hos dem och svarade direkt ja, vilket jag har inte har ångrat!

Jag jobbar mest med WordPress och Elementor. För tillfället har jag utvecklat två WordPress-projekt med Elementor och hjälpt till i andra större projekt. Det roligaste projektet jag jobbat med var för NTrafikskolan, vilket lanserades nyligen. Det var mitt  första ”riktiga” projekt där jag hade möte med kunden. Jag har nu varit hos Digital Island i 3 månader och känner mig som en del av gänget. Alla är så trevliga och jag får hjälp när det behövs. Tyvärr så jobbar vi hemifrån och det gör att vi tyvärr inte kan umgås på kontor. Ibland kan det hända att jag hänger kvar på Slack med kollegor efter att jag har slutat och dricker kaffe och pratar om livet. Jag rekommenderar varmt Digital Island om någon är intresserad av WordPress, man kommer att lära sig mycket här!

Hanna:

Jag läser till webbutvecklare som är en tvåårig YH-utbildning. Den kan leda till roller som t.ex. Webbutvecklare eller WordPressutvecklare. Det är en bred utbildning och man kan välja att gå mot både frontend och backend, då den ger en bra grund inom båda delarna.

Jag hittade till Digital Island via Interactive Solutions (som är moderbolag till Digital Island) hemsida när jag sökte efter potentiella praktikplatser i Uppsala. Vid tillfället hade jag läst en del WordPress i min utbildning och ville fördjupa mig mer inom det och PHP. Eftersom Digital Island gör hemsidor i WordPress, passade det mig perfekt. Jag fick dessutom ett familjärt intryck av hemsidan och snabb återkoppling på min ansökan. De verkade trevliga helt enkelt!

Min praktik har varit uppdelad på två olika perioder och arbetsuppgifterna har sett lite olika ut under dessa perioder.
Under min första praktikperiod som var åtta veckor lång hade jag hand om ett projekt som utvecklades med sidbyggaren Elementor. Jag skapade sidtemplates och stylade utefter en design. Jag hanterade även en del supportärenden åt Digital Islands kunder. Det kunde t.ex. handla om att lägga till funktionalitet, skapa nya undersidor med content och tillgänglighets-anpassade sidor. Under min nuvarande praktikperiod har jag arbetat med en e-handel där jag kodat funktionalitet, stylat och skapat sidtemplates i WordPress temafiler, samt interagerat med Woocommerce.

Det som har varit roligast att jobba med är den e-handeln jag fått utveckla eftersom det varit ett så mångsidigt projekt.

Jag har trivts bra på Digital Island och tycker att de har varit lyhörda och låtit mig få jobba med sådant som varit utmanande och som jag lärt mig mycket av. Till en början var jag öppen med vad jag vill utvecklas inom och blev senare tilldelad ett projekt som innehöll alla de delarna. Så jag är supernöjd.

Letar du praktik?

Vi är alltid öppna till att ta emot duktiga praktikanter. Studerar du något likt Emil, Anna eller Hanna och söker praktik inför nästa termin? Tveka inte på att skicka in en spontan ansökan till oss här.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se