Vi är nominerade i Svenska Designpriset för Uppsalahem 🎉

Digital Island är, tillsammans med kommunikationsbyrån Södra tornet, nominerade till Svenska Designpriset 2021 för webbutveckling av årsredovisning till Uppsalahem. Vi kände oss enormt inspirerade av att få skapa en webbsida för Uppsalahems årsredovisning baserad på Södra Tornets grafiska koncept. Att…
Vi är nominerade i Svenska Designpriset för Uppsalahem  🎉

Digital Island är, tillsammans med kommunikationsbyrån Södra tornet, nominerade till Svenska Designpriset 2021 för webbutveckling av årsredovisning till Uppsalahem.

Vi kände oss enormt inspirerade av att få skapa en webbsida för Uppsalahems årsredovisning baserad på Södra Tornets grafiska koncept. Att översätta all kreativ layout från tryckmaterialet till en responsiv webbdesign var en rolig utmaning. Många lösningar krävde fingertoppskänsla för att erhålla lekfullheten utan att förlora användarvänlighet, något vi alltid prioriterar högst.

Samtidigt kunde vi framhäva fördelarna man endast hittar inom ett interaktivt medium: en lättnavigerad meny, en handbyggd (och blixtsnabb) sökfunktion samt rörliga tolkningar av Södra Tornets fantastiska illustrationer.

”- Jag känner mig oerhört stolt över utseendet och funktionaliteten jag och mina kollegor har skapat.”
Säger Nino Vukovic, webbdesigner på Digital Island

Fakta om Uppsalahem
Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag med cirka 17 000 hus. Totalt bor nästan 30 000 Uppsalabor hos oss i hela Uppsala omgivning. Genom vår långsiktiga och målinriktade ledning har vi skapat en trygg och vacker miljö där många människor vill bo. På denna webbplats visar vi hållbarhetsrapporten 2020. Här kan du hitta allt från jämställdhetsfrågor och hållbara utvecklingsmål till sommarjobb och leverantörsfrågor.

Fakta om Svenska Designpriset
Design Award är hela den svenska tävlingen inom design och kommunikation. Alla som arbetar med grafisk design, design och visuell kommunikation kan delta i tävlingen. 35 tävlingskategorier samt jurypriser, Årets Daredevil och Årets designer. Vinnaren krönas med 50% av juryns röster och 50% av folkets röster. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Se hemsidan här: https://redovisning.uppsalahem.se/

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se