Sökmotoroptiming

SEO är en av de svåraste marknadsföringsaktiviteterna du kan göra. Det beror på att SEO inte är ett mål i sig, utan en process som består av förbättringsaktiviteter inom teknik, content, användarupplevelse och externa länkar.

SEO kan vara svårt

Det svåra med SEO är att få SEO-arbetet gjort. Det som gör det så svårt är att SEO är multidisciplinärt, det vill säga att det involverar de fyra områdena – teknik, content, användarupplevelse och externa länkar. I många fall är det dessutom flera olika avdelningar och externa parter inblandade.

Du kan inte heller utvärdera SEO på samma sätt som andra aktiviteter, varken utifrån mängden nedlagd tid eller genomförda åtgärder. SEO kan enbart utvärderas utifrån ranking, trafik och konvertering. Det betyder att komplexiteten i genomförandet av SEO är hög. Det är denna komplexitet som Digital Island anser sig vara exceptionella på.

Kontakt

Såhär genomför Digital Island ett SEO-projekt.

Steg 1 – insikt och planering

Enligt klassisk projektkunskap ska ungefär 10-20 % av ett projekts resurser tillägnas planering och insikt. Det samma gäller för SEO-projekt. En orsak till att vi betonar vikten av planering är att vi på så sätt kan undvika onödiga överraskningar under projektets gång, särskilt då dessa överraskningar kan leda till förseningar och ökad resursåtgång. I ett SEO-projekt är det också viktigt att förstå varför saker och ting görs. På så sätt kan du som kund förbättra sättet du hanterar sajtens sökmotoroptimering på. Ingen förändrar eller förbättrar sig utan att först veta varför de ska göra det. Därför är det första steget i vår SEO-process tillägnad analys, insikt och planering. Digital Island använder denna process för både stora projekt och vanliga ärenden.

Steg 2 – genomförande av Sökmotoroptimering

Vår ansats till genomförande är att det är något som måste göras tillsammans med någon som vet vad hen gör. Det är en konst att definiera aktiviteter och därefter omvandla dem till ranking, trafik och konverteringar. Därför behöver du Digital Island även vid genomförandet. Då går vi ofta in som en typ av ”SEO-produktägare” och ser tillsammans med dig till att:

Ärenden och åtgärder blir genomförda i din genomförandeprocess. Det blir rätt gjort och att inget annat tar skada i processen, åtgärderna får effekt i Google. Planen kalibreras i relation till den feedback vi får när vi arbetar oss upp mot toppen av Google. Feedback från Google och hur er organisation klarar av att genomföra förbättringarna.

Steg 3 – Nå SEO-projektets mål

Med Digital Islands SEO-process kommer du att hamna ungefär där du vill. Då vi tillsammans skapat insikt blir problemen på vägen är färre. Om du har insikt i hur och varför du bör göra SEO blir det lättare att addera rätt mängd resurser.

Kontakt

Relaterat

Vi hjälper dig att uppnå ditt mål med marknadsföringen, genom en gedigen marknadsanalys och framtag av en skräddarsyd stategi för er bransch.

Fler tjänster

Bygg din hemsida med oss

Vi på Digital Island hjälper dig även med att definera hur ni kan skapa omsättning genom webben. Genom detta sätter vi en strategi som är genomgående för hela webbutvecklingen och designen. I konsultation med er tar vi fram precis den hemsidan ni behöver efter era specifika behov.

Öka dina intäkter med ny webbshop

Vi på webbyrån älskar att bygga ny e-handel. Din webbutik blir självklart sökoptimerade, funktionell och utformad för att göra bra affärer på nätet. Vår kompetens och vision tar din webbutik till nästa nivå genom att: Digital Island skapar en unik design som helt är anpassat efter just din målgrupp och affärsidé.

Designbehov? Vi kan design för era projekt

Har du en idé och vill brainstorma med oss? Vi kan göra verklighet av din idé. Design handlar om att förstå användarens behov och produktens sammanhang. Företag som gör det bra skaffar sig nöjdare kunder och en bättre lönsamhet. Design är därmed en bred kompetens som kan appliceras i många olika sammanhang.

Behöver ni hosting? Webbhotell för rimligt pris

Med vårt webbhotell kan du vara säker på att din hemsida alltid laddas snabbt då vi använder den beprövade prestandan hos Google Cloud. Vi använder även tillägg såsom Redis, MariaDB och Nginx för att maximera din hemsidas snabbhet.