WordPress – Fördelar med WordPress

Fördelar med att arbeta med WordPress Ännu en till lista? Ja så är det faktiskt. Vi ÄLSKAR våra listor. Därför tänkte vi nu gräva oss djupt ner i WordPress träsket och förklara för er varför vi arbetar med just WordPress.…
WordPress – Fördelar med WordPress

Fördelar med att arbeta med WordPress

Ännu en till lista? Ja så är det faktiskt. Vi ÄLSKAR våra listor. Därför tänkte vi nu gräva oss djupt ner i WordPress träsket och förklara för er varför vi arbetar med just WordPress. WordPress har utvecklats från att vara en simpel bloggplattform till att nu kunna hantera hela webbplatser likt ett mer avancerat CMS-system. Med deras open-source lösning, där användarna själva får utveckla tjänsten, så tillkommer det ständigt nya teman, plugins, verktyg och moduler. Denna lösning är det som gör WordPress till ett sådant dynamiskt och flexibelt verktyg  för webbutvecklare.

Vi på Digital Island har sedan starten arbetat med WordPress av just denna anledning. Men vad betyder en open-source lösning i praktiken och vilka fördelar för det med sig? Det tänkte vi går igenom här:

1. WordPress Open-Source och vad det betyder

Open-source betyder i grunden att källkoden till WordPress är öppen för användarna vilket leder till att användarna själva kan hjälpa till att utvidga verktyget. Denna typ av lösning finns ofta hos tjänster som är gratis att ladda ner vilket skapar ett community runt om tjänsten. Detta stämmer även överens med WordPress. Det är helt gratis att ladda ner men kan innehålla betalningar för olika tjänster. Denna lösning gör det möjligt för våra webbutvecklare att kunna skapa unika plugins och verktyg specifikt för våra kunder. På grund av att tjänsten är gratis så är den även utformad till att vara enkel och effektiv för nybörjare att använda. Detta gör det möjligt för oss att effektivt och snabbt kunna utveckla en hemsida med unika lösningar för våra kunder. Det är alltså kombinationen av simplicitet och flexibilitet som gör att WordPress är ett utomstående verktyg för webbutveckling.

2. Mångsidigheten

WordPress mångsidighet är även det ett resultat av deras open-source lösning. Det som en gång började som en bloggplattform har idag alla typer av plugins, teman och moduler som en hemsida kan behöva. Detta leder till att du kan skapa en hemsida i vilken bransch som helst med WordPress. WooCommerce är ett perfekt exempel på hur ett plugin kan ger användarna en helt ny värld av hemsidor att kunna utveckla. WooCommerce är ett e-handels plugin vilket ger användarna möjlighet till att utveckla sina egna e-butiker genom WordPress. Utöver e-butiker har WordPress även funktionaliteten till att utveckla hemsidor som portaler, forum, medlemshemsidor, chat-rum, portfolios, wiki-hemsidor och mycket, mycket mer.

3. Utvidgning och anpassning

Ett företag är aldrig konstant utan utvecklas hela tiden. Därför behöver även hemsidan konstant uppdateras med nya funktioner och verktyg. Det kan handla om att implementera kundrecensioner, nya certifikat, nya sociala medier plugins, medlems service eller att följa med på nya trender. Detta sågs exempelvis när responsiv design lanserades. Det vill säga när webbutvecklare började utveckla hemsidor till mobiltelefoner och tablets. Något som WordPress snabbt integrerade till sina teman. Denna bransch är i ständig utveckling vilket sätter krav på att din hemsida ska kunna anpassas efter både inre (företagets) och yttre (branschens) utvecklingar. Därför är WordPress perfekt att använda då det är enkelt att utvidga samt utveckla din redan existerande hemsida.

4. Kunddrivna hemsidor

Som tidigare nämnt är WordPress uppbyggt för att nybörjare enkelt ska kunna utveckla hemsidor. Detta är något vi på Digital Island verkligen ser som en stor fördel. Vi bistår med unika kod-lösningar för din hemsida och du själv kan enkelt hålla den uppdaterad i form av text och bild. Vi utvecklar därför designen och programmeringen för att sedan lämna över ansvaret till dig så att du själv kan driva den. Då WordPress i grunden är en bloggplattform så kan du som kund enkelt hålla ett konstant flöde av blogginlägg och underhåll på hemsidan utan att behöva kontakta en webbyrå varje gång.

5. SEO

SEO kan kännas som hieroglyfer för den utomstående åskådaren. Det är dock enkelt att förstå dess innebörd men kan vara svårt att implementera själv. SEO eller Search Engine Optimization är i grund och botten ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som utvecklare använder för att få en webbsida att ses så högt upp som möjligt bland i sökmotorer. Desto bättre användning av SEO desto högre upp syns din hemsida bland sökmotorer. I grunden rätt simpelt att förstå men hur får man en bättre SEO? Det behöver du nämligen inte tänka på när du använder WordPress. WordPress är känt för att automatiskt integrera SEO till innehållet på din hemsida. Vilket betyder att systemet automatiskt skriver titelrubriker och metabeskrivningar på alla dina hemsidor. Detta låter sökmotorerna får kännedom om ditt innehåll och därmed potentiellt föra din hemsida uppåt bland sökresultaten.

Vill du själv arbeta med SEO så har WordPress självklart ett antal plugins du kan integrera till din hemsida.

Det var ännu en lista från oss på Digital Island / de självutnämnda mästarna inom WordPress. Som ni märker finns det oändligt med möjligheter inom detta program, vilket bara det kan kännas lite oöverskådligt. Så ifall du vill ha mer information gällande WordPress samt hur vi kan bygga just din hemsida så tveka inte på att kontakta oss.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se