En komplett guide för WordPress

10 skäl till varför du ska bygga en webbplats i WordPress! Denna guide är djupgående och är perfekt för nybörjare som vill lära sig mer om WordPress. Lär dig allt du behöver veta om WordPress -utveckling, tillägg, kostnader och teman.…
En komplett guide för WordPress

10 skäl till varför du ska bygga en webbplats i WordPress! Denna guide är djupgående och är perfekt för nybörjare som vill lära sig mer om WordPress. Lär dig allt du behöver veta om WordPress -utveckling, tillägg, kostnader och teman. Allt detta har du i denna En komplett guide för WordPress.

Skapa en ny WordPress

WordPress har funnits i mer än 14 år och är nu världens största CMS -lösning (webbplatsplattform). I början var WordPress utvecklat för bloggare. Dock har detta förändrats totalt. I dag använder mer än 40% av webbsidor WordPress, allt från bloggare, professionella företagets webbsidor och onlinebutiker. Idag drivs hela 70 miljoner webbplatser av WordPress! Jämfört med andra lösningar finns det många fördelar med att välja en WordPress -sajt.

Vi på Digital island har tagit fram denna kompletta WordPress-guide för att förklara det främsta anledningarna till varför du bör jobbar med WordPress för din nya webbsida eller webbutik. Vi kommer också att beskriva de åtgärder som krävs för att börja bygga och installera en WordPress -sajt.

Guiden går igenom:

I denna WordPress -guide kommer vi att täcka allt du behöver veta när du skapar en webbsida i WordPress, samt några tips och tricks om hur du får ut det mesta av WordPress.

 • Hur mycket kostar WordPress?
 • Obegränsat gränssnitt
 • Sökmotoroptimering i WordPress
 • Onlinebutiker och e-handel
 • Lätt att integrera och ett stort antal plugins och teman
 • Inga kodningskunskaper krävs för att använda
 • Mycket populär plattform
 • Starta din WordPress hemsida i 6 steg

 

WordPress Panel Tutorial

Vad kostar WordPress?

En vanlig fråga är: Hur mycket kostar WordPress?
Den goda nyheterna är att WordPress är helt gratis – det kostar ingenting. CMS-systemet WordPress är dessutom open-source så du kan fritt ändra och utveckla källkoden.

De kostnader som är relaterade till en WordPress-hemsida är ofta kostnaderna för köp av WordPress tillägg och WordPress teman, samt de återkommande kostnaderna för webbhotell och domännamn.

Obegränsat gränssnitt

En hemsida i WordPress är Byggt på en öppen källkod (open-source) som betyder att du som användare och webbutvecklare är helt fri att ändra, använda och korrigera koden som du vill. Det betyder också att om du inte kan eller vill utveckla webbsidan själv kan en WordPress-utvecklaren när som helst ta över och ändra och bygga den precis som du vill.

Webbplatser i WordPress är som sagt öppen källkod, vilket innebär att miljontals användare och webbutvecklare kan utveckla och anpassa funktioner för sina webbplatser. Chansen är stor att om du letar efter en specifik funktion för din webbsida, oavsett om det är bloggfunktioner, forum, livechatt, bildspel betalningslösningar eller andra funktioner, så kommer du enkelt att hitta detta.

Tillägg i WordPress kallas plugins, och genom dessa tillägg är många av dem också gratis, och det finns fantastiskt många funktioner som kan rädda dig från att behöva uppfinna och bygga dem själv, vilket gör webbplatser i WordPress både kostnads och tids -effektiva.

Sökmotor-optimering i WordPress

Om du öppnar en fysisk butik som ingen känner till, är chansen att lyckas mycket liten. Logiken kan naturligtvis också överföras till en webbutik.

Om du utvecklar en webbutik i WordPress kan Google lättare optimera/hitta din webbutik på internet pga att WordPress och Wocomerce -källkod är anpassad för detta. Tidigare var sökordsoptimering inte möjlig utan att kunna grundläggande HTML (webbplatsspråk), men med WordPress och olika tillägg är det enklare än någonsin att optimera din webbplats för att göra den synlig för Google.

Vad är sökmotoroptimering (SEO)?
Sökmotoroptimering eller SEO avser alla aktiviteter på sidan och utanför sidan som förbättrar rankningen av en webbplats för sökmotorer som tex Google eller Bing etc. Det hjälper webbsidan att få trafik och nya kunder. I WordPress är Yoast ett bra verktyg för detta ändamål. Om du vill läsa om fler smarta WordPress-plugins så har vi skrivit en artikel för Bästa SEO-plugins för WordPress

WordPress gör det mesta av sig själv genom att bygga det så som Google gillar, men till exempel Yoast, som är ett verktyg som vi använder, kan du också enkelt optimera sidaor för sökfraser och dess sökoptimering. Yoast är det mest populära sökmotoroptimeringsverktyget, och det är lätt att använda även för dem som inte känner till hur sökordsoptimering fungerar. Läs mer om sökmotoroptimering som vi har skrivit om tidigare, vi har även tagit fram en checklista över SEO.

WordPress Yoast

Med hjälp av Yoast, som ger dig rekommendation och förslag på vad du ska förbättra eller redigera för varje sida på din hemsida, vilket skapar en bra grogrund för sökmotoroptimering. Yoast kan därför hjälpa dig att -optimera din webbsida för de specifika fraser du använder. Sedan finns det fler aspekter av sökordsoptimering, till exempel kvalitén för din länkar till din webbsida. Om du vill veta mer om SEO kan du läsa om det här.

Onlinebutiker och e-handel

Möjligheterna att äga en webbsida i WordPress är enorma. Dessutom kan du också skapa en webbutik i WordPress. Vi använder vanligtvis Woocommerce -plugins när vi bygger onlinebutiker för våra kunder på Digital Island. Sedan anpassar vi tillägget och designen så att onlinebutiken uppfyller dina förväntningar. Läs mer om hur du skapar en webbutik i Woocommerce.

Det är också enkelt att ansluta sig till olika betalningslösningar för Kreditkort, Fakturabetalningar som tex Klarna eller PayPal. Du kan ganska enkelt lägga till en webbutik till din webbsida, även om du har en färdig WordPress-sajt. Du behöver alltså inte bygga om hela din webbsidan i WordPress för att få en webbutik.

 

Woocommerce WordPress guide

 

Lätt att integrera och ett stort antal plugins och teman

En sak som gör WordPress överlägsen många andra webbplatssystem, är att du kan installera plugins och teman på din WordPress -sajt. Till exempel kan du enkelt lägga till ett formulär på din webbsida så att webbesökarna skicka ett e -postmeddelande via formuläret till din e-postadress som du har angivit i formuläret. Om du behöver en tex en chatt-funktion på din webbsida så kan du enkelt installera ett sådant plugin och sedan börja chatta med dina kunder!
Att hitta fantastiska WordPress-plugins har aldrig varit så smidigt och enklare som idag.

 

Mycket populär plattform

WordPress är ett öppet system för hemsidor vilket innebär att du som användare och utvecklare har full tillgång och kontroll över din kod. WordPress uppdateras kontinuerligt med nya förbättringar, säkerhetsuppdateringar och schyssta funktioner. Samtliga uppdateringar är gratis och faktum är att hela WordPress är gratis.

Bygg med block

WordPress erbjuder också möjligheten att bygga layouter på hemsidan med block. Det gör att du utan kodningskunskaper med lätthet kan bygga en tydlig och estetiskt tilltalande struktur och design för din WordPress hemsida. Om det är så att du inte gillar den nya block-editorn så kan du återgå till den gamla redigeraren. Då laddar du ned ett tillägg så återgår WordPress till det klassiska redigeringsläget. Tillägget kallas. ”Classic Editor”.

Classic Editor - WordPress guide

Starta din WordPress hemsida i 6 steg

Vi rekommenderar de flesta som väljer att skapa en hemsida i WordPress att börja med att betala för ett tema. De är oftast professionella, erbjuder enkla hemsidebyggare, och har hög säkerhet, är snabba och mobilanpassade samt ger en professionell känsla av din hemsida. Dessutom uppdateras dem frekvent.

 1. Köp ett domännamn och välj en värd för din WordPress -webbplats.
  Idag finns det ett antal olika leverantörer, som gör det enkelt att installera och få igång WordPress. Annars kan du installera WordPress manuellt. Kom också ihåg att välja ett bra lösenord som t.ex. inte använda ”admin”.
 2. Börja med ett bra WordPress-tema.
  De allra flesta WordPress -teman är gratis men vissa teman kan man även få köpa om man vill. Kostnaden för dess WordPress -teman varierar vanligtvis från 50 kr till ca 600 kr. Fördelen med att köpa ett tema är att dessa teman är mer professionella, tätare uppdateringar av temat och erbjuder oftare support och högre säkerhet samt har bättre optimerad kod-struktur, som i sin tur gör webbsidan snabbare och lättare att vidareutveckla.
 3. Tänk på designen.
  Tänk på vilken typ av design du vill att WordPress -sajten ska ha, hur många flikar och vad den ska ha i navigeringen och vilka bilder och val det finns. Ett bra råd är att vara konsekvent och att använda sig av några färger, inte fler än 2 eller 3 färger som du kommer att använda som huvudfärger på din webbplats.
 4. Under utveckling.
  När du utvecklar din webbsida bör du komprimera och ladda ner dina bilder i ett mindre format. I vissa fall kan du installera  Cashning -tillägg som gör att din webbsida laddas snabbare, men se till att testa detta innan du går ut live, ibland kan dessa Cashning -tillägg göra att din webbsida laddas in för snabbt, så att webbsidan inte fungerar korrekt. Se också till att installera antivirus direkt på din webbplats samt brandvägg. Det minskar risken för intrång och virus.
 5. Använd forum om du har problem.
  Om du har problem att installera och utveckla din WordPress så finns det ett stort antal forum och webbplatser som du kan använda och som ger dig råd hur du ska komma vidare om du har fastnat.
 6. Kom ihåg säkerheten för WordPress.
  Installera säkerhets-plugins som brandvägg och antivirus för att öka säkerheten. Se också till att uppdatera plugins och din WordPress kontinuerligt. Äldre versioner är ofta benägna att bli hackade.

Kontakta oss om du behöver hjälp

Om denna artikel om ”En komplett guide för WordPress” inte upplevs tillräcklig eller om ni behöver hjälp med att vidareutveckla eller utveckla en professionell WordPress &/eller Woocommerce -webbsida, så kan ni alltid kontakta oss på Digital Island. Vi älskar att hjälpa våra kunder att utveckla och supporta WordPress och Woocommerce.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

  Ring eller maila oss på: 

  +46 73 987 96 53 

  info@digitalisland.se