Underkonsulter stärker Digital Islands flexibilitet

Istället för att erbjuda fastanställning finner vi ibland fördelaktigt att "hyra in" en underkonsult som expertis, vanligtvis genom en partner
Underkonsulter stärker Digital Islands flexibilitet

I den allt mer digitaliserade och dess orosmolnen som världen möter just nu, ser företag över sina arbetsmodeller och föredrar flexibilitet över traditionella anställningsformer.

”– Att flexibelt kunna disponera arbetskraft gör att vi kan vara agila och fokusera på vår expertis”, konstaterar Gustav Trolle, VD på Digital Island.
Dagens era kräver snabbhet och anpassningsförmåga hos företag för att de ska kunna hålla takten med marknadsförändringar utan att tyngas av fasta utgifter och rigida organisationer. Lösningen som många innovativa företag vänder sig till är att anlita arbetskraft på projektbasis dvs underkonsulter.
– Vi har länge arbetat med flera bolag och individuella IT-specialister”, delar Gustav Trolle, som har omfamnat denna anpassningsbara modell.

Istället för att erbjuda fastanställning finner vi ibland fördelaktigt att ”hyra in” en underkonsult som expertis, vanligtvis genom en partner som Frilans Finans eller liknande organisationer. Det minskar risken och förenklar processerna. Samtidigt har konsulten flexibiliteten att själv sätta sin ersättning.
Trolle betonar fördelarna med snabbare uppstart, enklare introduktion och mindre administration som en underkonsulter medför.
– Det är definitivt en fördel, särskilt då vi kan anlita IT-specialister efter behov, och avsluta samarbetet när projektet är klart”.

Underkonsult har större frihet

Gustav Trolle understryker att användandet av underkonsulter är förstås ingen större nyhet inom IT-branschen, men det har varit vanligare inom Konsultbolagen och inte lika vanligt inom webbyråer eller liknande, men vi på Digital Island har använt oss av underkonsulter sedan vi grundades, eftersom vi ser många fördelar med underkonsulter.
Vi kan igångsätta projekt omgående, skära ner på onödiga administrativa processer och istället lägga vårt fokus på kärnaffären. Vårt fokus är att vara en proaktiv digital partner.

Vi upplever också att fler och fler vill hellre arbeta som underkonsulter än att vara fastanställd. Vi tror att detta beror på att människor vill välja sin egen frihet att få äga sin arbetstid och få välja roliga/spännande uppdrag, samt valet av sin egen lön, gör att detta arbetsform är väldigt attraktivt.

Vilka underkonsulter använder vi?

Alla underkonsulter som vi arbetar med är självklart IT-specialister. Vi pratar om välkända profiler såsom Frontend och Backend -utvecklare, samt App -utvecklare. Dessutom inkluderar det experter inom Projektstyrning, SEO-analys och UX/UI-design.
Trolle framhåller vikten av att de konsulter man arbetar med har tillgång till kollektivavtal och goda försäkringar, annars tar vi inte in dem. Gustav Trolle fortsätter:
– På individnivå värderas tjänstens flexibilitet och den snabba löneutbetalningen som t.ex. Frilans Finans kan erbjuda samt hantering av all administrativ reglering, så kan vi fullt ut koncentrera oss på kärnverksamheten och våra kunders projekt.

Viktigt dock att belysa det flesta som arbetar på Digital Island är fastanställd tjänstemän och är inte inhyrda underkonsulter.

Vill du arbeta som underkonsult hos Digital Island?

Vi är alltid på jakt efter skickliga individer inom IT och digital utveckling som kan ansluta sig till våra dynamiska team. Om du tror att din expertis och ditt engagemang passar in hos oss på Digital Island, tveka inte att kontakta oss.

Vi ser fram emot att utforska hur vi kan samarbeta för att skapa digital innovation tillsammans.

PS
Denna artikel är skriven p.g.a. det nyligen publicerade reportagen från Göteborgs-Posten, Sydsvenskan, och Dagens Nyheter.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se