Gävle Kommun

Wordpress utveckling

9 mån

Projektanställd

Kontakta oss

Gävle Kommuns digitala förvandling: Ett framgångsrikt samarbetesprojekt

I hjärtat av Sverige, där tradition och innovation sammanflätas, utspelade sig en digital förvandling inom Gävle kommun, ett projekt som skulle visa sig bli en banbrytande resa mot digital excellens. Med en vision om att göra kommunens digitala tjänster mer tillgängliga och säkra, inleddes ett samarbete med Rasmus, en konsult med djup expertis inom webbutveckling och systemutveckling, och hans team. Detta var början på en resa som inte bara skulle omforma kommunens digitala landskap utan också stärka banden mellan kommuninvånarna och deras tjänster.

10

10 olika teknologier och verktyg

20 +

SCRUM-sprintar under projektets gång

9

Projektets varaktighet

5/5

Nöja är vi med resultatet

Snabbfakta

Förbättrad IT-Säkerhet

30%

Ökad användarupplevelse

25%

Svårighetsgrad

80%

Genomsnittlig projektkostnad

95%

Projektets Utgångspunkt

Gävle kommun, känd för sin innovation och sitt dynamiska tillvägagångssätt, stod inför en utmaning. Deras digitala närvaro, som spänner över många webbplatser, behövde en omfattande uppgradering för att möta nutidens krav på tillgänglighet, användarvänlighet och säkerhet. Med en blandning av stora och komplexa webbplatser, liksom mindre och mer enkla sidor, var behovet av expertis inom WordPress och relaterade teknologier tydligt. Det var här Rasmus och hans kollega, båda specialister inom systemutveckling och webbutveckling, kom in i bilden.


 


Lösningen: Ett Samarbetesdrivet Tillvägagångssätt


Tillsammans med kommunens webbstrategi och ytterligare en systemutvecklare, tog Rasmus sig an uppgiften att förnya och säkra Gävle kommuns digitala plattformar. Genom att använda en imponerande teknikstack – inkluderande JavaScript, PHP, WordPress, Responsive Web Design (RWD), WordPress REST API, Advanced Custom Fields (ACF), Git, DevOps, Cloudflare, och mycket mer – började teamet processen att utveckla, uppgradera och vidareutveckla kommunens webbplatser.


 


Med en metodik rotad i agila principer och SCRUM, kunde Rasmus och hans team effektivt hantera projektets komplexitet, samtidigt som de bibehöll en hög standard på IT-säkerhet över alla plattformar. Genom att använda moderna utvecklingsverktyg och tekniker, såsom SCSS, gulp, och olika testmiljöer, säkerställdes att varje webbplats inte bara var funktionell och användarvänlig, utan också robust och säker mot potentiella cyberhot.


 


Resultatet: En Ny Era av Digital Tillgänglighet


Projektet blev en oöverträffad framgång, vilket resulterade i en märkbar förbättring av tillgänglighet, säkerhet, och användarupplevelse på kommunens digitala plattformar. Gävle kommuns invånare kan nu njuta av en smidigare och säkrare digital tjänst, som är både inkluderande och lättanvänd.


Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se