Vad är Elementor?

Webbutveckling med Elementor Förra decenniet såg hemsideutveckling på en webbyrå väldigt annorlunda ut. Då kunde man inte bygga hemsida med plugin som Elementor och det krävdes ofta ett helt team av utvecklare; enkla ändringar kunde ta flera timmar. Idag ser…
Vad är Elementor?

Webbutveckling med Elementor

Förra decenniet såg hemsideutveckling på en webbyrå väldigt annorlunda ut. Då kunde man inte bygga hemsida med plugin som Elementor och det krävdes ofta ett helt team av utvecklare; enkla ändringar kunde ta flera timmar. Idag ser läget väldigt annorlunda ut. Du behöver inte längre veta hur man skriver kod för att administrera och bygga professionella webbplatser.

Med hjälp av Elementor är det alltså enklare än någonsin att arbeta med en modern WordPress-sajt, utan några förkunskaper inom programmering eller design.

Vad är Elementor?

Det är en ”allt i ett”-plugin för WordPress som hjälper dig konstruera alla delar som behövs för en modern webbplats.

Vill du arbeta via ’drag-and-drop’ och ’WYSIWYG’ (”What You See Is What You Get”) för att få ihop en bra sajt? Då är Elementor ett väldigt bra verktyg vare sig du bygger din första hemsida eller har flera års erfarenhet inom branschen. Denna sidobyggare (’page-builder’) låter dig enkelt skapa vackra sidor med 100% kontroll över innehållet direkt via WP-admin.

För en webbadministratör blir det också enkelt att hålla hemsidan uppdaterad och att underhålla sajten utifrån WordPress funktionalitet. Om en professionell webbyrå ansvarar för din sajt blir det oerhört enkelt för båda parterna att samverka.

Vad kan jag bygga med Elementor?

Du kan skapa allt från kortfattade landningssidor till hela webbplatser. Vare sig du bygger en företagssajt, försäljningssida eller personlig portfolio finns det massvis med färdiga mallar. Utgår du från dessa kan du alltså använda dig av deras grafiska profiler och layout för att själv fokusera på innehållet i dina texter och bilder.

Du kan även skapa egna mallar för olika undersidor på sajten, inklusive sidhuvud, sidfot och andra globala element. Faktum är att varje modul du bygger går att spara i ett inbyggt bibliotek för att användas varhelst det behövs.

Funktioner som att kunna lägga rubriker över bilder, organisera layouten i spalter och ha full kontroll över bredd och marginaler är ett stort plus. Elementor tillhandahåller också kraftfulla animeringar och andra effekter med bra prestanda och hög kvalité.

Design för alla skärmar

Majoriteten av besökarna på webben använder idag mobiler eller läsplattor. Därför är det oerhört viktigt att använda responsiv layout (dvs. hemsidor som automatiskt anpassar sig efter skärmens bredd och höjd).

En av Elementors styrkor är inbyggd kontroll över layout till dator, mobil och läsplatta. Att jämföra resultaten tar endast ett knapptryck. Du kan visa och dölja hela element eller ändra marginaler, typsnitt, storlek på bilder och andra detaljer beroende på besökarens plattform.

Vill du veta mer?

Låter friheten att utforma kreativa WordPress-sidor med enkla verktyg som något för dig vill vi varmt rekommendera denna plugin. Kontakta gärna oss på Digital Island om du vill ha vidare inspiration och förslag på vad du kan göra med Elementor.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se