Vi stöttar kampen mot prostatacancer!

Digital Island stöttar kampen mot prostatacancer Digital Island stöttar kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom – prostatacancer. Med 10 000 nya fall per år så är prostatacancer den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Idag lever över 100 000 män med sjukdomen. En tredjedel…
Vi stöttar kampen mot prostatacancer!

Digital Island stöttar kampen mot prostatacancer

Digital Island stöttar kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom – prostatacancer. Med 10 000 nya fall per år så är prostatacancer den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Idag lever över 100 000 män med sjukdomen. En tredjedel av all cancer hos män är prostatacancer. Genom att stötta prostatacancerförbundet kan vi göra en skillnad. Vi på Digital Island är därför mycket stolta över att få bidra till deras arbete.

Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 27 lokala patientföreningar som grundades 1999. Forskning, utbildning och samarbeten ska visa vägen till målet. De finansierar forskning inom cancer samt ger stöd till utbildning.  De driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och sprider information och kunskap om sjukdomen.

2006 startade prostatacancerförbundet en fond som ska stödja forskning om prostatacancer, utveckla kompetenser inom vården och opinionsbildning för att öka livskvaliteten bland de drabbade samt i längden minska dödligheten. De driver fonden genom skänkta medel såsom sponsring, gåvor och bidrag. Forskningen gäller både psykosociala och medicinska aspekter av sjukdomen. Med detta menas exempelvis framtagning av nya behandlingsmetoder, forskning om reducerade bieffekter av behandling samt hur vi kan förbättra patienternas fysiska och psykiska välmående.

Genom gåvor och bidrag till Prostatacancerfonden kan de varje år bevilja medel till svensk prostatacancerforskning och dela ut stipendier för kompetensutveckling till sjukvårdspersonal och patientföreträdare.

Vi på Digital Island väljer därför att skänka 15 000 SEK till Prostatacancerförbundet!

ArtikelLogoVi kommer att fortsätta med att finansiera och stötta i kampen mot prostatacancer!

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se