Webbutvecklare – Q&A med Felix

Frågestund med vår nya webbutvecklare Här på Digital Island har vi nyligen utökat teamet med en ny anställd, webbutvecklare Felix. Tidigare hade han praktik hos oss i ett halvår som bryggades över i anställning. För att låta Felix dela med…
Webbutvecklare – Q&A med Felix

Frågestund med vår nya webbutvecklare

Här på Digital Island har vi nyligen utökat teamet med en ny anställd, webbutvecklare Felix. Tidigare hade han praktik hos oss i ett halvår som bryggades över i anställning. För att låta Felix dela med sig av erfarenheten har han svarat på ett par sjukt roliga frågor!

Hej Felix! Hur hittade du till oss på Digital Island?

”Som del av min utbildning var jag på jakt efter en lokal webbyrå som erbjuder praktik. Först googlade jag en massa men sen fick jag tips om Interactive Solutions av en bekant som sysslar med UX-utveckling . Vid det laget hade jag kontakt med andra byråer, men IS gav ett seriöst intryck med snabb återkoppling. De hamnade därmed högst bland valen.

På IS fick jag göra ett kodprov inför praktiken men jag märkte snabbt att det var lite överkurs. Lyckligtvis blev jag istället erbjuden en plats på dotterbolaget Digital Island. Här värderas engagemang och potential lika högt som formella kunskaper så jag fick gott om utrymme att utveckla mina färdigheter under praktikens gång. Tanken var att jag skulle dela min tid mellan IS och DI 50/50 när jag väl hade kommit in i arbetsuppgifterna, men jag trivdes så bra på Digital Island att jag valde att lägga all min tid här istället.”

Vilka arbetsuppgifter ansvarar du för och vilket projekt har varit mest givande hittils?

”Jag arbetar i första hand med utveckling inom WordPress med Elementor. Med andra ord har det blivit mycket CSS, content creation, användargränssnitt och layouter. Längre in i praktiken har jag lärt mig php och att arbeta med databaser. Under utbildningen hade vi endast gått igenom node.js så det blev mycket nytt, men med lite guidning från vår huvudutvecklare Rasmus har jag tagit mig framåt i rask takt.

Dagens Börs (som just innehöll väldigt mycket php) är både det projekt som jag har haft mest ansvar kring och som har varit roligast.”

Hur trivs du med arbetsmiljön på Digital Island?

”Just nu är allt såklart lite annorlunda pga. COVID-19, men i övrigt trivs jag hur bra som helst! Medarbetarna är toppen. Oftast lyssnar vi på musik (och njuter av chefens ljuva sångstämma) medan vi jobbar. Sen spelar vi datorspel under rasterna och äter ofta lunch tillsammans. En gång om året kör vi Amazing Race tvärs över Uppsala mot de andra lagen från Interactive Solutions, så gemenskapen är alltid på topp.

Kontoret ligger väldigt centralt vilket passar mig perfekt. Vi har gott om möjligheter att köpa in utrustning och möbler efter behov och kontoret känns rymligt och lugnt (trots tillfälligt borrmaskinsparty från nedervåningen). Arbetstiderna är också jätteflexibla. Själv föredrar att köra samma tider varje dag men det finns gott om utrymme för anpassning efter behov. Även arbetstempot ger utrymme för individuell målsättning. Jag började i ganska lugn takt men har landat i att ta mig an fler och fler utmanande projekt och arbetsuppgifter. Det har aldrig känts överväldigande och vi får alltid den tid som faktiskt behövs för projekten med välorganiserad och seriös planering tillsammans med kunderna.”

Något du som webbutvecklare vill tillägga?

”Jag skulle varmt rekommendera Digital Island till alla webbutvecklare som letar praktikplats efter yrkeshögskoleutbildning. Hos oss får du in foten i branschen via ett seriöst företag som tar till vara på sina praktikanter och anställda. Risken finns att du gärna stannar här längre än du först hade tänkt :)”

Söka praktik

Blir du inspirerad av Felix och känner dig sugen på en praktikplats hos oss på Digital Island? Skicka in din ansökan inklusive CV och portfolio till info@digitalisland.se eller via vårt formulär så hörs vi!

Intervjun är utförd av vår bloggskribent på Digital Island, Nino.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se