Praktikperiod på en webbyrå i Uppsala

Praktikperiod på en webbyrå i Uppsala Under sista halvåret detta år har vi haft två praktikanter hos oss på Digital Island. En av praktikanterna kommer fortsätta sin praktikperiod under nästa år, men den andra har genomfört sin praktikperiod och kommer…
Praktikperiod på en webbyrå i Uppsala

Praktikperiod på en webbyrå i Uppsala

Under sista halvåret detta år har vi haft två praktikanter hos oss på Digital Island. En av praktikanterna kommer fortsätta sin praktikperiod under nästa år, men den andra har genomfört sin praktikperiod och kommer att gå vidare i sin karriär. Innan dess tänkte vi ställa några frågor om hur de har haft det hos oss och vilka arbetsuppgifter de har fått arbeta med under sin praktikperiod på webbyrå Digital Island. Kanske kan de inspirera dig till att också söka praktik hos oss? Vi introducerar här Kim och Malin. Två drivna praktikanter som vi har fått äran att ha hos oss i snart sex månader.

Kim Lindgren

Jag har läst en tvåårig utbildning i frontendutveckling genom IT-högskolan i Stockholm. Under utbildningen har vi främst arbetat med HTML/CSS, JavaScript och React, men vi har även provat på PHP och arbetat med WordPress.

Jag hittade Digital Island under våren 2021 när min första praktikplats inte fungerade av olika skäl. Jag uppfattade snabbt att det var en prestigelös arbetsplats där det är lätt att komma in och det passade även väldigt bra eftersom jag höll på att flytta tillbaka till Uppsala. Jag fick snabbt svar av Digital Island och vi bestämde att jag skulle börja hösten 2021.

Under första halvan av praktiken jobbade jag främst med gamla, etablerade projekt där jag fick rycka in och göra mindre justeringar av befintliga sidor. Därefter fick jag ta ett stort ansvar för byggandet av Digital island:s nya hemsida, vilket varit väldigt lärorikt. Överhuvudtaget är det kul att som praktikant hela tiden få jobba med skarpa projekt och känna att man är med i teamet fullt ut.

Jag har lärt mig väldigt mycket om WordPress-utveckling och även blivit mer rutinerad i att använda vanlig CSS. Arbetsmiljön är fokuserad utan att vara överdrivet seriös vilket jag tycker om. Jag kan med stolthet säga att jag nu efter avklarad praktik är en fullt anställningsbar frontendutvecklare!

Malin Sjöblom

Jag studerar webbutveckling inom E-handel på Medieinstitutets Yrkeshögskolan via Yrkeshögskola i Stockholm. Utbildningen är två år och innefattar två stycken praktikperioder. På utbildningen får jag grundläggande kunskaper i webbutveckling och e-handel.
Jag ville vara ute i god tid inför min första praktikperiod och googlade olika digitalbyråer. Digital Island kom högt upp i sökningen och jag klickade snabbt in på hemsidan för att läsa mer. Skickade in en intresseanmälan via mail. De gav snabb respons och vi bokade ett möte. Jag fick en bra känsla efter mötet och var fortsatt intresserad av att göra min praktik hos Digital Island. Jag tyckte att företaget kändes seriöst, målmedvetet och strukturerat vilket är tre viktiga delar för mig.

Jag har under första delen av min praktik fått arbeta med att bygga om Digital Islands egna hemsida i WordPress och PHP.
Jag ser fram emot att få göra fler projekt och lära mig ännu mer.

Jag är inne på min sjunde vecka hos Digital Island och jag har lärt mig så otroligt mycket redan. Jag har utvecklats mycket på kort tid och jag kände mig snabbt som en i teamet, jag trivs superbra. Jag får den hjälp jag behöver och de ger mig rätt utmaningar till att bli bättre.
Eftersom jag trivts så bra så har jag tackat ja till att göra min andra praktikperiod hos Digital Island och ser mycket fram emot den!

Letar du praktik?

Vi är alltid öppna till att ta emot duktiga praktikanter. Studerar du något likt Kim och Malin och söker praktik inför nästa termin? Tveka inte på att skicka in en spontan ansökan till oss här

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se