Hur är det att LIA på Digital Island?

På Digital Island är vi stolta över att vara en del av Lärande i Arbete (LIA)-programmet, där vi årligen välkomnar en till två ambitiösa LIA-studenter till vår Digitala helhetsbyrå.
Hur är det att LIA på Digital Island?

LIA-period hos Digital Island

På Digital Island är vi stolta över att vara en del av Lärande i Arbete (LIA)-programmet, där vi årligen välkomnar en till två ambitiösa LIA-studenter till vår Digitala helhetsbyrå. Vårt mål är inte bara att ge studenter en inblick i den digitala branschen utan också att säkerställa att de får en meningsfull, lärorik och välstrukturerad praktikupplevelse.
Från dag ett tilldelas varje LIA-student en personlig fadder från vårt erfarna team. Denna fadder fungerar som en mentor och första kontakt, och ser till att studenterna integreras väl i vårt team och får stöd genom sina dagliga aktiviteter och projekt. Genom denna ett-till-ett-mentorship säkerställer vi att varje student får individuell uppmärksamhet och vägledning som är nödvändig för professionell och personlig utveckling.

För att ytterligare förbättra deras LIA-upplevelse håller vi reflektionsmöten varannan vecka. Dessa möten är en viktig del av studenternas läroplan och är utformade för att ge dem en plattform där de kan dela sina tankar, erfarenheter, frågor och funderingar. Genom öppen dialog och konstruktiv feedback arbetar vi tillsammans för att lösa eventuella utmaningar och optimera studenternas lärandeprocess.
Vi på Digital Island tror starkt på att investera i nästa generation av digitala talanger. Genom att erbjuda en hands-on, stödjande och samarbetsinriktad LIA-praktik, förbereder vi dem för en framgångsrik framtid inom digital marknadsföring och webbutveckling.

Tove Boson

Jag läser till Webbutvecklare inom e-handelMedieinstitutet i Alvik.

Jag hade inte jättebra koll på webbyråer överlag innan jag började min utbildning men efter att jag kollat runt lite på företag i Uppsalaområdet så föll det på Digital Island då jag såg att de erbjöd såna tjänster som jag sedan kommer rikta in mig på efter avslutad utbildning.

Hittills har jag fått sätta mig in i redan påbörjade projekt och lärt mig hur man jobbar just på Digital Island med filstruktur, system och underhåll och uppbyggnad av hemsidor i wordpress.

Det jag har lärt mig hittills på mina snart tre veckor här är att det finns så otroligt många olika sätt att jobba på när det gäller just webbutveckling, och det är det jag tycker är så kul att det alltid finns något nytt att lära sig. Det är självklart en utmaning när man endast har gjort mindre skolprojekt tidigare men även väldigt nyttigt och roligt att man känner att man utvecklas varje dag och kan använda det man har lärt sig under utbildningen.

Är det som du har förväntat dig?

Det är svårt att säga än om det har varit som jag har förväntat mig då det fortfarande är ganska nytt men ju längre in i praktikperioden jag kommer så känner jag mig mer och mer trygg i det jag gör. Jag tror att det handlar om att få in arbetssättet på bästa sätt, men själva arbetsuppgifterna är jag jättenöjd med och jag trivs jättebra med både kollegor och uppgifter. Jag lär mig supermycket varje dag och det är mitt mål med denna LIA-period.

Letar du praktik?

Vi är alltid öppna till att ta emot duktiga LIA-elever. Studerar du något likt Tove och söker LIA inför nästa termin? Tveka inte på att skicka in en spontan ansökan till oss här

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se