Vad är Shopify?

Shopify är en molnbaserad, prenumerationstjänst som erbjuder en omfattande lösning för alla dina e-handelsbehov.
Vad är Shopify?

Upptäck Shopify

Här på Digital Island, där vi strävar efter att erbjuda de mest relevanta och nyttiga insikterna inom digital marknadsföring och webbutveckling, vill vi introducera er till Shopify – en användarvänlig e-handelsplattform som revolutionerar sättet småföretag bygger upp sina onlinebutiker och hanterar försäljning över olika kanaler.

Vad är Shopify?

Shopify är en molnbaserad, prenumerationstjänst som erbjuder en omfattande lösning för alla dina e-handelsbehov. Det är en SaaS (Software-as-a-Service) plattform som ger små till medelstora företag kraften att enkelt skapa en modern och attraktiv onlinebutik, och sälja produkter inte bara på deras egen webbplats men också över sociala medier, marknadsplatser, via e-post, textmeddelanden, och till och med ansikte mot ansikte genom dess inbyggda kassasystem för detaljhandeln.

Hur fungerar Shopify?

Shopify centraliserar din produktinformation, kunddata och affärsoperationer i ett system som sömlöst kopplas till alla dina försäljningskanaler. Med Shopify kan du enkelt utöka ditt sortiment eller utforska nya försäljningsvägar. Plattformen stödjer försäljning av nästan alla typer av produkter och tjänster, från fysiska varor och digitala produkter till prenumerationstjänster och evenemangsbiljetter.

Steg för Steg: Komma Igång med Shopify

 1. Registrera dig för en gratis provperiod på 14 dagar med Shopify för att testa plattformen.
 2. Anslut dina försäljningskanaler, inklusive sociala medier och andra marknadsplatser, med hjälp av installationsguiden.
 3. Lägg till dina produkter antingen genom att mata in produktinformation manuellt eller använda Shopify’s nätverk för att hitta varor att sälja.
 4. Ställ in dina betalningsmetoder, antingen genom att aktivera Shopify Payments eller ansluta en extern betalningsprocessor.
 5. Konfigurera frakt och skatter för att anpassa dina fraktmetoder och hantera moms.

Efter dessa steg är du redo att börja sälja både online och personligen med Shopify’s omfattande verktyg och funktioner.

Shopify Prissättning 2024

Shopify erbjuder olika abonnemangsnivåer, från en startplan för mycket små verksamheter till Shopify Plus för storföretag, med månatliga avgifter som reflekterar de tjänster och den support som ingår. Priserna varierar beroende på plan, men alla erbjuder tillgång till obegränsat med produkter, orderhantering, och kundsupport.

Shopify prissättning börjar på ca 50 kr per månad för startplanen och kan gå så högt som 22 000 kr per månad beroende på vilken plan du väljer. Efter att ha granskat hundratals e-handelsplattformar kan vi med säkerhet säga det Shopify är den bästa e-handelsplattformen som finns tillgänglig idag.

Shopify gick också in på kreditutrymmet i juli 2023 och lanserade en lösning för kreditkortshantering för handlare.

Shopify Prisuppdelning

 • Shopify Starter Plan – kostar $5 per månad
 • Basic Shopify Plan – kostar $39 per månad + 2.9% och 30 ¢ per transaktion
 • Shopify Plan – kostar $105 per månad + 2.6% och 30 ¢ per transaktion
 • Advanced Shopify Plan – kostar $399 per månad + 2.4% och 30 ¢ per transaktion
 • Shopify Plus – börjar ca $2300 per månad + 2.15% per transaktion

Varför Shopify?

Fördelar:

 • Användarvänlighet: Även nybörjare kan enkelt sätta upp och starta en Shopify-butik.
 • Snabbt att komma igång: Om du vill få upp en webbutik enkelt och snabbt, då är Shopify helt rätt.
 • Prisvärdhet: Konkurrenskraftiga priser på alla nivåer.
 • Säkerhet: Shopify hanterar all teknik och säkerhet åt dig.
 • Flexibilitet: Möjlighet att sälja personligen och online över olika kanaler.
 • Tillväxtpotential: Shopify stödjer både små start-ups och stora etablerade varumärken.

Nackdelar:

 • Månadskostnad: Till skillnad från WooCommerce har Shopify en månadskostnad som varierar beroende på vilken plan du väljer
 • Transaktionsavgifter: Om du inte använder Shopify Payments, så tillkommer mindre transaktionsavgifter.
 • Mindre begränsningar: Shopify har mindre anpassningsmöjligheter om du är utan specialiserad kodning-kunskaper.

Slutsats

Shopify står oöverträffad när det gäller enkelhet, integrering med försäljningskanaler, och affärsförvaltningsverktyg. Trots vissa begränsningar, som enklare bloggverktyg och grundläggande anpassningsmöjligheter, överväger Shopify’s fördelar dess nackdelar. Plattformen erbjuder en oöverträffad möjlighet för företag av alla storlekar att nå ut till kunder och expandera sin verksamhet online.

På Digital Island tror vi starkt på kraften av att välja rätt digitala verktyg för att våra klienters affärer ska blomstra. Shopify är ett sådant verktyg som kan hjälpa till att transformera din affärsmodell och anpassa dig till den digitala marknaden. Oavsett om du är ny till e-handel eller letar efter att utöka din nuvarande online närvaro, är Shopify en plattform värd att överväga.

Kontakta oss för en offert så du snabbt kan börja få in extra inkomst!

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

  Ring eller maila oss på: 

  +46 73 987 96 53 

  info@digitalisland.se