Nationsguiden valde Digital Island

Vi på Digital Island är stolta över att presentera vårt senaste samarbete: en ny utveckling och förvaltning av webbsidan för Nationsguiden, driven av Kuratorskonventet i Uppsala.
Nationsguiden valde Digital Island

Nationsguiden valde Digital Island

Vi på Digital Island är stolta över att presentera vårt senaste samarbete: en ny utveckling och förvaltning av webbsidan för Nationsguiden, som är driven av Kuratorskonventet i Uppsala.

Om Nationsguiden

Nationsguiden.se har länge varit en central resurs för studenter i Uppsala, erbjudande en samling av alla evenemang och aktiviteter som Uppsalas tretton studentnationer arrangerar. Webbplatsens syfte är att ge studenter en omfattande överblick över det rika studentlivet i Uppsala, från kulturella evenemang till sociala sammankomster, allt samlat på ett ställe.

En ny era för Nationsguiden

Nyligen stötte Nationsguiden på tekniska problem som resulterade i att deras befintliga webbsida tyvärr låg nere. Det är här vår resa med dem började. Kuratorskonventet, det ärofyllda samarbetsorganet för Uppsalas studentnationer, vände sig till oss för att återuppliva och utveckla en ny, robust plattform för Nationsguiden som bättre motsvarar de olika målgruppernas behov.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är inte bara att bygga en ny webbsida för Nationsguiden men också att säkerställa att den är tillgänglig med hjälp av WCAG, användarvänlig och efter en studentundersökning så var det viktigt att interaktionen och dess utseende bevaras för dagens och morgondagens studenter. Vi kommer att använda vår expertis inom webbutveckling för att skapa en webbplats som inte bara tjänar som en informationstjänst för alla Uppsalas Nationer men också erbjuda Gästkort för studenter som kommer utanför Uppsala.

Framåtblick

Samarbetet med Kuratorskonventet och projektet med Nationsguiden är ett spännande steg för oss. Det understryker vår engagemang för att stödja utbildningssektorn och det lokala samhället i Uppsala. Vi ser fram emot att leverera en plattform som blir en central del av studentlivet i Uppsala.

Om Kuratorskonventet

Tillsammans med Kuratorskonventet och alla studenter i Uppsala ser vi fram emot att bidra till en ny era för Nationsguiden.

Kuratorskonventet är en samlingspunkt för Uppsalas tretton studentnationer, grundat 1831 med syftet att främja samarbete och värna om nationernas gemensamma intressen. Genom sitt arbete stärker de banden mellan nationerna och bidrar till ett rikare studentliv.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se