Digital Island arbetar med kampanjer inför EU-valet

Som en ledande digital helhetsbyrå, har Digital Island tagit sig an uppdraget att informera och engagera invånarna i Uppsala kommun genom strategiskt utformade digitala kampanjer.
Digital Island arbetar med kampanjer inför EU-valet

Digital Island arbetar med kampanjer inför EU-valet

I takt med att EU-valet närmar sig den 6-9 juni, är det viktigt att varje röst hörs. Som en ledande digital helhetsbyrå, har Digital Island tagit sig an uppdraget att informera och engagera invånarna i Uppsala kommun genom strategiskt utformade digitala kampanjer på META-plattformar dvs Facebook och Instagram.

Förberedelse och planering

Under april månad har vi på den Digitala marknadsavdelningen fokuserat på verifieringsprocessen, målgruppsanalys och innehållsplanering. Detta kritiska arbete lägger grunden för en framgångsrik kampanj genom att säkerställa att allt innehåll är riktat och relevanta för våra målgrupper som vi har tagit fram.

Aktiv kampanj

Från den 19 april fram till valdagarna arbetar vi aktivt med annonsering och kontinuerlig optimering av kampanjen. Vi har segmenterat målgruppen baserat på ålder, geografi, intressen och tidigare politiskt engagemang för att skapa skräddarsydda och effektiva annonser

Innehållsstrategi

Vi skapar engagerande innehåll som belyser kandidatens ståndpunkter, framgångar och framtida planer för EU-parlamentet. Genom att variera formaten – video, bilder och text – håller vi målgruppen engagerad och informerad. Målet är att få väljarna att förstå vikten av att rösta.

Optimering och A/B-testning

Med hjälp av de initiala resultaten justerar vi snabbt våra kampanjer för att optimera deras effektivitet. Vi genomför A/B-testning av olika budskap, bilder och call-to-actions för att hitta de mest effektiva kombinationerna.

Transparens & etik

Vi följer strikt alla relevanta lagar och plattformspolicys, med särskild vikt på de högre kraven för politiska annonser på META. Dessa regler är designade för att säkerställa högsta möjliga standarder för transparens och etik. För att undvika vilseledande information, är all felaktig information om omröstningar, röstningsmetoder och röstningsdatum strängt förbjuden. Alla politiska annonser måste dessutom inkludera en tydlig ansvarsfriskrivning som visar vem som finansierar annonserna.

Dessutom kan reglerna för politiska annonser på META ändras och uppdateras, vilket innebär att annonser riskerar att bli blockerade om de inte kontinuerligt uppdateras i enlighet med dessa förändringar. Vi ansvarar för att ständigt hålla oss uppdaterade om dessa regler och säkerställer att våra annonser alltid följer de gällande riktlinjerna, för att undvika att de stängs ner.

Kontakta oss

Vi tar detta uppdrag med största allvar och känner en djup ära i att få engagera folket i demokratiskt byggande. Att uppmuntra befolkningen att utnyttja sin röstningsrätt är en central del av vår mission. Vi är övertygade om att varje röst spelar en kritisk roll i formandet av vår framtid, och vi är stolta över att kunna bidra till detta viktiga demokratiska förfarande.

Om du eller din organisation behöver hjälp med digital marknadsföring, är du välkommen att kontakta oss på Digital Island. Vårt team av experter är redo att hjälpa dig att maximera din närvaro online och uppnå dina marknadsföringsmål.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se