Vad är Google Consent Mode v2?

I detta inlägg går vi igenom vad Google Consent Mode v2 är, hur det fungerar och varför det är viktigt för din webbplats
Vad är Google Consent Mode v2?

Integritet blir allt viktigare via den digitala världen, och det är avgörande för företag att säkerställa att deras webbplatser följer gällande lagar och regler kring datainsamling. Google Consent Mode v2 är en kraftfull uppdatering som hjälper dig att balansera behovet av insikter och marknadsföring med användarnas rätt till integritet. Om man går till Google för att få information om vad Google Consent Mode v2 är, så är det väldigt dålig information där.

Därför bestämde vi oss på Digital island att att skriva ett inlägg för att hjälpa er att gå igenom vad Google Consent Mode v2 är, hur det fungerar och varför det är viktigt för din webbplats.

Vad är Google Consent Mode v2?

Google Consent Mode är ett verktyg som gör det möjligt för webbplatser att anpassa hur Google-tjänster används baserat på användarens samtycke till cookies. Version 2 (v2) av detta verktyg introducerar förbättrade funktioner som ger dig ännu mer kontroll över datainsamlingen.

Nyheter i Google Consent Mode v2

 • Fler Kontroller: Det finns nu fler detaljerade inställningar som gör att du kan specificera exakt vilka typer av data som ska samlas in beroende på användarens samtycke.
 • Stöd för fler tjänster: Version 2 har utökat stöd för fler Google-tjänster, vilket gör det enklare att hantera samtycken över olika produkter.
 • Förbättrad Integritetsanpassning: Bättre möjligheter att anonymisera och begränsa data baserat på användarens preferenser.
 • Asynkron laddning: Förbättrar prestandan på din webbplats genom att ladda samtyckeshanteringen asynkront.

Hur fungerar Google Consent Mode v2?

 1. Samtycke Hanteras Centralt: När en användare besöker din webbplats, presenteras de för en samtyckesfråga. Beroende på deras val skickas en signal till Google-tjänsterna om vilka typer av data som får samlas in.
 2. Anpassad Datainsamling: Baserat på samtycket anpassas hur data samlas in. Till exempel, om en användare inte ger sitt samtycke till marknadsföringscookies, kan Google Ads fortfarande fungera men utan att använda cookies för personlig anpassning.
 3. Flexibilitet och Kontroll: Du kan specificera hur varje enskild Google-tjänst ska reagera på olika typer av samtycken, vilket ger dig full kontroll över integritetsinställningarna.

Varför är Google Consent Mode v2 viktigt för din webbplats?

Att följa integritetslagar som GDPR är inte bara ett juridiskt krav, utan också en fråga om förtroende mellan dig och dina besökare. Genom att använda Google Consent Mode v2 kan du säkerställa att din webbplats respekterar användarnas val samtidigt som du får de insikter du behöver för att optimera din marknadsföring.

Hur kan Digital Island hjälpa dig?

På Digital Island är vi experter på att implementera och optimera verktyg som Google Consent Mode v2. Vi hjälper dig att säkerställa att din webbplats följer alla aktuella integritetslagar samtidigt som du maximerar din datainsamling och marknadsföringseffektivitet.

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att implementera Google Consent Mode v2 på din webbplats, tveka inte att kontakta oss. Vårt team av experter finns här för att guida dig genom hela processen och säkerställa att du får ut det mesta av dina digitala verktyg.

Kontakta oss på Digital Island idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en mer integritetsanpassad och effektiv webbplats!

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

  Ring eller maila oss på: 

  +46 73 987 96 53 

  info@digitalisland.se