Rasmus Westin – Vår rutinerade webbutvecklare

Vi fortsätter att intervjua våra medarbetare och har kommit till vår rutinerade webbutvecklare Rasmus! Rasmus är den som varit med Digital Island från starten och känner företaget utan och innan till inklusive alla dess små hemligheter. Vi har hört med…
Rasmus Westin – Vår rutinerade webbutvecklare

Vi fortsätter att intervjua våra medarbetare och har kommit till vår rutinerade webbutvecklare Rasmus!

Rasmus är den som varit med Digital Island från starten och känner företaget utan och innan till inklusive alla dess små hemligheter. Vi har hört med Rasmus om hur han hamnade här på Digital Island, hur han ser på företagets utveckling samt vilka ansvarsområden han har. Så här kommer Rasmus historia:

Tjena Rasmus! Hur kommer det sig att du hamnade här på Digital Island?

För att göra en lång historia kort så fick jag via Arbetsförmedlingen en praktikplats på Interactive Solutions som UI-designer 2016. Även om jag tyckte att det var väldigt roligt så kom jag aldrig in i rollen ordentligt. En kort tid efter att jag börjat på Interactive Solutions så grundades dotterbolaget Digitalisland. Gustav behövde hjälp med kodning, men utvecklarna på Interactive hade fullt upp. Eftersom att jag hade hållit på med kodning lite på fritiden blev jag tillfrågad om jag kunde hjälpa till på DI istället, där jag efter ett tag blev anställd som utvecklare.

Vilka arbetsområden ansvarar du för?

Jag spenderar den mesta tiden som fullstack-utvecklare och jag hjälper ofta mina kollegor, om de har frågor eller problem, de inte stött på innan. Utöver det ansvarar jag för alla tekniska bitar som inte är direkt utveckling, kan man säga; till exempel deployment, eller hur vi internt arbetar med git.

Du är ju den som följt med företaget i längst tid, kan du se någon utveckling i företaget?

Företaget har genomgott en enorm förändring sen det startade. Från början var företagsidén att skapa hemsidor genom att köpa färdigbyggda wordpress-teman. Vi märkte snabbt att trotts att man köper ett väldigt kompetent och komplext tema med 70 olika funktioner så kan de inte tillgodose alla behov och önskemål som riktiga kunder har. Idag arbetar vi inte på det sättet, vilket jag personligen är väldigt glad för. Vi skapar egna wordpress-teman, moduler till elementor, plugins när det behövs. Vi håller även på att utforska headless WP med Vue som frontend-lager, vilket är väldigt spännande.

Det var några kloka ord från Rasmus som förhoppningsvis har gett er lite mer insikt i hur vi arbetar här på Digital Island. Nu har vi introducerat Nino, Felix, Magnus, Gustav och nu Rasmus. Vi får se vem vi överraskar med nästa gång! På återseende! (Kontakta oss ifall ni vill utveckla en jävla super hemsida signerad av Ramus)

 

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se