Elementor – Varför vi använder Elementor

Varför använder vi Elementor inom webbutveckling? Elementors popularitet bara växer och växer. Förra året nådde dom 4 miljoner användare på rekordtid. Ett verktyg som vi är bevandrade inom och använder i nästan samtliga projekt vi tar oss an. Därför tänkte…
Elementor – Varför vi använder Elementor

Varför använder vi Elementor inom webbutveckling?

Elementors popularitet bara växer och växer. Förra året nådde dom 4 miljoner användare på rekordtid. Ett verktyg som vi är bevandrade inom och använder i nästan samtliga projekt vi tar oss an. Därför tänkte vi ge en genomgång om varför vi använder just Elementor och vilka funktioner det erbjuder. Vi har tidigare gett en fullständig tutorial för nybörjare om hur man arbetar med elementor samt en beskrivning om vad är Elementor.

Elementor är ett webbplatsverktyg som ger WordPress-användare möjligheten till att skapa och redigera sin webbplats. Det är alltså ett design/utvecklingsverktyg där du kan live-uppdatera din hemsida genom Elementors drag-and-drop funktion. Då det är ett verktyg som är interageras med WordPress så är det också gratis för alla med en WordPress sida att använda. Därmed låter det dig skapa, ändra, anpassa layouten för din WordPress hemsida utan att behöva koda. Något som är väldigt uppskattat för nybörjare inom webbutveckling.

För oss är Elementor ett effektivt verktyg som låter oss producera design och layout för kunders hemsidor samtidigt som vi kan implementera egen kod. Därmed är det även ett väldigt flexibelt verktyg som ger användaren tillgång till en oändlig mängd funktioner.

Men Elementor är inte ensamma aktörer i branschen. WPBakery, Beaver Builder, Divi Builder är några exempel på verktyg som konkurrerar om användare inom samma område. Dock så växer Elementor och WordPress i populäritet och många av de större aktörerna som t.e.x. Microsoft News, TED Blog, BBC America, PlayStation Blog, Star Wars Blog, MTV News och Vogue är några av de mest kända varumärken som använder detta verktyg. Så varför har just Elementor rosat marknaden och vad är grunden till dess popularitet?

Här är några punkter om varför vi tycker att Elementor är det bästa på marknaden:

 • Verktygets effektiva och tydliga layout – Dess layout och design gör det enkelt för programmerare att snabbt kunna ta fram nya utseenden och funktioner.
 • Genom dess live-action funktion kan utvecklare direkt se hur ändringar kommer se ut på sidan. I jämförelse med verktyg som arbetar genom back-end utveckling gör detta att utvecklaren snabbt kan se vad som ser bra ut och inte. Detta gör att även de minsta detaljerna snabbt kan optimeras.
 • Elementor erbjuder omfattande alternativ till responsiv design. Vilket betyder att vi kan utveckla hemsidor som är optimerade för både mobiler och tablets.
 • Alla sidor som utvecklas är även SEO-vänliga. Detta betyder att vi kan SEO-optimera alla sidor med hjälp av plugins som Google Lighthouse och Yoast.
 • Till en start får alla användare tillgång till ett bibliotek med över 150 färdiga mallar. Du kan även välja att uppgradera till Pro vilket ger dig tillgång till över 300 st.
 • Utöver det kan du även utveckla dina egna mallar ifall du uppgraderar till PRO. Genom Theme Builder kan du skapa egna mallar för exempelvis header, footer och blogginlägg.

Summa summarum

Elementor är ett dynamiskt och flexibelt verktyg som passar alla, från veteraner till nybörjare inom webbutveckling. Det är både enkelt att sätta upp sin egen hemsida genom mallar men ger också möjlighet för unik kodning. Dess live-editing ger verkligen en otrolig möjlighet för utvecklare att direkt se sitt arbetes styrkor och svagheter. Till skillnad från många av dess konkurrenter passar deras prisskala för vad du får för pengarna. Mycket kan göras med gratis versionen men vill du ta din webbutveckling till nästa nivå så är PRO ett måste. Vill du hitta inspiration till din hemsida? Elementor nominerar nämligen ett antal företag till månadens bästa hemsida varje månad.

Vi kan starkt rekommendera Elementor och kommer att fortsätta att arbeta med dem i fortsättningen! Har ni några funderingar kring hur vi arbetar med webbutveckling eller hur vi kan hjälpa ditt företag? Kontakta oss!

 

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

  Ring eller maila oss på: 

  +46 73 987 96 53 

  info@digitalisland.se