Mattias Eriksson – Vår nya webbutvecklare

Digital Island fortsätter att växa så det knakar. Från och med den 3 Maj säger vi välkommen till Mattias Eriksson, vår nya webbutvecklare och Fullstack. Mattias har redan hunnit med flera stora projekt hos oss. Men vi låter honom få…
Mattias Eriksson – Vår nya webbutvecklare

Digital Island fortsätter att växa så det knakar. Från och med den 3 Maj säger vi välkommen till Mattias Eriksson, vår nya webbutvecklare och Fullstack. Mattias har redan hunnit med flera stora projekt hos oss. Men vi låter honom få introducera sig själv och förklara hur han hamnad hos Digital Island.

Vad har du för erfarenhet innan Digital Island?

Jag är en universitetsutbildad programmerare från Uppsala Universitet. Innan jag kom till Digital Island har jag haft en längre praktik/jobbat på Läkemedelsverket IT avdelning, där jag arbetade med ombyggnad av deras interna system. Jag började programmera redan tidigt i min ungdom och har genom åren skapat flera hemsidor och grafiska interface.

Hur kommer det sig att du hamnade här hos oss på Digital Island?

I slutet av föra året sökte jag jobb via arbetsförmedlingen och blev efter bara en vecka rekommenderad att kontakta Digital Island. Jag hade sedan tidigare stött på Digital Island och var väldigt nära att söka jobb hos er, men valde istället att fylla i några hål i mina studier. Att jag fick erbjudandet att få praktisera hos er och som sedan ledde till arbete, är något jag absolut inte ångrar.

Vilket är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Här på Digital Island arbetar jag med att konstruera hemsidor som Fullstack utvecklare, oftast involverande WordPress. Som en av de mer programmeringsinriktade på företaget, arbetar jag ofta med att sammanställa kod till moduler och tekniska lösningar som sidorna behöver. Varje sida har sina egna unika funktioner och element, jag skriver kod för att det ska fungera på ett snyggt, modernt och dynamiskt sätt.

Hur trivs du här på Digital Island?

Det här är ett underbart företag att arbeta på. Det är en mycket aktiv arbetsplats som ändå lyckas vara lugn utan stress. Vi stöter på nya utmaningar hela tiden och kommer hela tiden på nya lösningar. Mina medarbetare här på Digital Island är riktigt schyssta och vi har ett enormt bra samarbete, trots allt distansarbete som det har blivit p.g.a. covid-19. Jag stor trivs och har aldrig haft en bättre arbetsplats.

Mattias är den senaste av en rad nya ansikten här på kontoret. Tidigare här vi introducerat Felix, Nino, Magnus och Jonathan. På ett års tid har vi utökat kontoret med hela sju nya anställda! Och det är mer som är på gång. Flera av dessa har fått vidareanställning efter att ha haft sin praktik hos oss. Så är du ute efter en utmanande och lärorik praktik som kan resultera i en anställning? Skicka in din ansökning här.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se