Andreas Lindgren – SEO & SEM Specialist

SEO & SEM har exploderat de senaste åren och vi på Digital Island har självklart följt med i den expansionen tillsammans med våra kunder. För att tillfredsställa våra kunders krav på SEO-tjänster så har vi bl.a. anställt Andreas som kommer…
Andreas Lindgren – SEO & SEM Specialist

SEO & SEM har exploderat de senaste åren och vi på Digital Island har självklart följt med i den expansionen tillsammans med våra kunder.
För att tillfredsställa våra kunders krav på SEO-tjänster så har vi bl.a. anställt Andreas som kommer förstärka vår SEO-avdelning. Andreas är skribent till Digital Islands SEO Guiden

Andreas praktiserade hos oss under förra året och har därför kommit in på ett naturligt sätt i arbetsprocessen och arbetar redan med flera av våra befintliga kunder. Vi har ställt några frågor till Andreas:

Var har du utbildat dig?

Min senaste utbildning var Digital Analytics på Medieinstitutet i Stockholm. Det var en heltäckande utbildning inom Digital marknadsföring, analys, digitala organisationen. Innan dess tog jag även en fristående kurs, Programmering 1.
Dessa två utbildningar lägger grunden för att ta många uppgifter och ansvarsområden inom Analys, SEO (Sökmotoroptimering), SEM (Sökmotormarknadsföring), CRO (Konverteringsoptimering), implementering, felsökning av spårning och mycket mer.

Vad fick du göra under din praktikperiod hos oss på Digital Island?

Första delen av min praktik bestod primärt av att lära mig hur Digital Island arbetade. Digital Island presenterade mig till deras befintliga kunder och lät mig bli insatt i projekten för min framtida position i bolaget.
Redan innan min start av praktikperioden, var jag och min handledare inställda på att det skulle bli primärt SEO & SEM under min LIA 2, detta visade sig stämma mycket bra.
Tiden gick och efter ett par veckor fick jag vara med att bygga upp den nya SEO & SEM avdelningen. Under arbetet med att strukturera arbetet började vi arbeta med några fåtal mindre kunder och dessa kunder gav oss möjligheten att applicera vår nya strategier i en lugn och säker takt. Resultaten blev väldigt nöjda kunder och vår struktur visade sig vara användarvänlig och lättolkad för de som aldrig hört talas om vad sökmotoroptimering eller Google Ads var för något.
Sedan dag 1 har jag känt ett stort ansvar och alltid haft direktkontakt med många kunder som Digital Island har hjälpt. Det har verkligen byggt upp min förståelse för både hur vi kan göra vårt arbete bättre, men desto viktigare hur vi kan förklara vikten av vårt arbete till den som inte är övertygad om att SEO & SEM verkligen kommer att hjälpa deras företag.
Framåt slutet av praktikperioden hade restriktionerna greppat tag om Sverige och min arbetsplats blev primärt vardagsrummet hemma. Inte gjorde det mig något då jag trivs ofantligt bra med hemmakontoret. Det visade sig även ge mig möjligheten att utvecklas i det futuristiska arbetssättet ”att kunna utföra mitt jobb vart jag än är, så länge jag har internet och en kvick dator.
Då och då åkte vi ändå in till kontoret för att träffa alla kollegor men även de kunder som ville träffa oss på plats.
En rolig bonus, jag och Gustav åkte ut till en av våra underbara kunder Säkerhetsakademien i Uppsala för att kunna presentera vårt arbete med dess resultat till hela ledningen. Mycket roligare än att presentera ett projekt inför klassen, om jag får säga det själv.

Vad blir din roll på Digital island?

Dagen efter min praktik tog jag en deltidsanställning på Digital island under titel SEO & SEM Specialist. redan i början av 2022 blev jag erbjuden heltid och här sitter jag idag. Vi har gått från uppbyggnation med mindre kunder till att ta in riktigt stora bolag och utvecklingen har gått minst sagt extremt snabbt.
Vi ser fram emot att få hjälpa dig med din digitala närvaro. Vill du veta mer klicka här!

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se