Kritiskt: End of Life av PHP 7.4

I november 2022 kommer PHP 7.4 nå ”End of Life”. Detta innebär att versionen av din gamla PHP-version kommer att sluta underhållas
Kritiskt: End of Life av PHP 7.4

I november 2022 kommer PHP 7.4 nå ”End of Life”. Detta innebär att versionen av din gamla PHP-version kommer att sluta underhållas och säkerhetsuppdateras. Detta kan få betydande följder på tex sidans funktionalitet eller innehåll som kan fallera.
Det betyder att du som använder PHP 7.4 för en eller flera av dina hemsidor idag behöver uppgradera till en senare PHP-version så snart som möjligt för att sidorna ska fortsätta fungera och hållas säkra även nästa år.
I dagsläget erbjuder vi på Digital island en analys av din hemsida, för att se hur hårt påverkad den blir av den nya uppdateringen. 

Den tekniska analysen ligger på 1 500kr
Återkom om ni vill att vi ska genomför den tekniska analysen.

Vanliga frågor och svar

Vad är PHP?
PHP är ett av de mest uppskattade programmeringsspråken. PHP-programmering är en form av dataspråk. PHP står för Hypertext Preprocessor. Det är genom PHP, och genom andra språk såsom HTML, som vi kan skapa hemsidor på internet. PHP, Hypertext Preprocessor är dessutom en så kallad open-source. Det betyder att det är gratis för alla att använda det.

Vilken PHP-version har jag idag?
Genom att logga in i på ditt webhotell se vilka domäner/subdomäner som har konfigurationen PHP 7.4 idag och kan då även direkt välja en nyare PHP-version för domänen/subdomänen. Vi rekommenderar att alltid säkerställa med er byrå innan ni gör en uppdatering utifall er sida kommer att påverkas negativt av uppdateringen, så att ingen utav er funktionalitet försvinner i samband.

Kan jag byta till en senare PHP-version redan idag?
Javisst! Bytet till en senare PHP-version gör du på några sekunder. Vi rekommenderar att ni gör en analys och säkerställa att en uppdatering kan göras säkert så snart som möjligt, så att ni kan göra uppdateringen snarast.

Varför görs denna uppdatering av PHP?
Programmeringsspråket PHP uppdateras kontinuerligt med nya versioner av dess utvecklare. Varje version har sedan en period där den får uppdateringar och eventuella säkerhetshål täpps till. Efter en förutbestämd tid upphör dessa säkerhetsuppdateringar och eventuella nya säkerhetshål som upptäcks lagas då inte längre av utvecklarna.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se