Google lanserar Gemini

Efter en period av testande har Google tagit beslutet att byta ut sin AI-hjälpare Bard mot den nyutvecklade Gemini, samtidigt som de satsar stort på sin AI-teknologi.
Google lanserar Gemini

Efter en period av testande har Google tagit beslutet att byta ut sin AI-hjälpare Bard mot den nyutvecklade Gemini, samtidigt som de satsar stort på sin AI-teknologi.


Det har nu gått nästan ett år sedan Google introducerade Bard, som ansågs vara företagets svar på verktyg som Chat GPT och andra genererande AI-program. Nu har Google meddelat att Bard kommer att fasas ut till förmån för den nyligen presenterade Gemini, samtidigt som de lanserar en uppgraderad version av hjälparen till ett extra pris.

För närvarande är det främst en namnändring som gäller. Om du tidigare har använt Bard måste du nu istället använda Gemini för att få tillgång till AI-hjälpen. Gemini har också blivit mer tillgänglig genom att en mobilapplikation har släppts för både Android- och IOS-enheter. Med mobilappen kan användare ställa frågor genom text, tal eller bilder för att få hjälp med olika ärenden.

Utöver detta har Google också lanserat vad de kallar för premiumversionen Gemini Advanced, drivet av deras mest avancerade AI Gemini Ultra 1.0. Till skillnad från standardversionen av Gemini kan den avancerade varianten lösa mer komplexa uppgifter såsom kodning, logiskt resonemang, ge detaljerade instruktioner och vara till större hjälp med kreativa projekt.

Priset för Gemini Advanced ligger på 255 kronor per månad, vilket ger användare tillgång till den avancerade AI-modellen samt andra fördelar som Google One erbjuder, inklusive 2TB molnlagring. Det är också möjligt att testa systemet i två månader innan man bestämmer sig för att prenumerera. För närvarande stöds endast engelska som språk för Gemini Advanced.

Digital Island ser med spänning på denna utveckling och planerar att testa Gemini för att se hur det kan förbättra våra digitala arbetsflöden och kundupplevelser.

Med dessa förändringar tar Google ytterligare steg för att erbjuda användare mer kraftfulla verktyg för att lösa komplexa digitala utmaningar och för att göra den digitala upplevelsen mer tillgänglig och användarvänlig än någonsin tidigare.

Kontakta oss

Om du vill veta mer om Google Gemini, så bokar vi gärna ett möte med dig, så kan vi berätta mer.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se