Vår nya grafiska designer och webbutvecklare – Nino!

Introduktion av vår nya grafiska designer och webbutvecklare – Nino! Vi har utökat antalet Digitalare på kontoret, närmare bestämt vår nya grafiska designer och webbutvecklare – Nino! Han kommer tidigare från en praktik som övergått till en anställning. För att…
Vår nya grafiska designer och webbutvecklare – Nino!

Introduktion av vår nya grafiska designer och webbutvecklare – Nino!

Vi har utökat antalet Digitalare på kontoret, närmare bestämt vår nya grafiska designer och webbutvecklare – Nino! Han kommer tidigare från en praktik som övergått till en anställning. För att ni ska lära känna honom lite bättre har vi valt att ställa några intima frågor till honom.

Hej Nino!
Hur kommer det sig att du hamnade som grafisk designer och webbutvecklare här på Digital Island?

Jag har gått praktik inom grafisk design de senaste två åren på lite olika ställen, men har inte haft någon konkret erfarenhet inom webbutveckling. Även min vistelse hos Digital Island började som en praktikplats via Arbetsförmedlingen men ledde till anställning. Avsikten var fortfarande att arbeta inom grafisk design, men på Digital Island behövdes någon som kunde brygga emellan det visuella och webbutvecklingen. Lyckligtvis fanns det gott om utrymme att utvecklas och lära sig på plats medan jag bidrog med logotyper, typografi och blogginlägg. Sedan tidigare har jag både universitetsutbildning och arbetslivserfarenhet inom musikproduktion och ljuddesign. Däremot är jag självlärd inom design och webbutveckling. Det känns som att jag har kommit väldigt långt under de åtta månader jag har varit här.

Hur trivs du som här på Digital Island?

Väldigt bra, tackar som frågar! Det är väldigt bra spridning på kunskapsexpertis bland kollegorna och alla är väldigt lyhörda och lätta att arbeta med. Det är en tolerant och välkomnande arbetsplats som genuint tar både ens utveckling och välmående i akt trots att det är väldigt högt tempo med många rullande projekt.

Känner du att det är någon skillnad på sättet som Digital Island jobbar på i jämfört med dina tidigare anställningar?

Jämfört med praktikplatserna jag var på innan är det markant högre tempo och förväntningar på flexibla arbetsuppgifter. För min del är det oerhört bra; den sortens press håller mig oerhört engagerad. Det finns också gott om utrymme att specialisera sig ifall man föredrar det.

Vilka arbetsområden ansvarar du för?

Just nu ligger mitt fokus på att utveckla vårt designsystem inom JavaScript-ramverket ”Vue”, så det blir väldigt mycket Frontend-utveckling. Jag arbetar även vidare med pågående WordPress-projekt och en hel del grafisk design där det behövs.

Söka praktik

Det var den frågestunden med vår nya webbutvecklare Nino. Känner du att detta inspirerade dig att att söka praktik? Skicka in din ansökan inklusive CV och portfolio till info@digitalisland.se eller kontakta oss genom vår kontaktsida.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

    Ring eller maila oss på: 

    +46 73 987 96 53 

    info@digitalisland.se