WordPress har hög säkerhet – om man följer dessa regler

I takt med att allt fler företag och individer väljer WordPress för att bygga sina webbplatser och e-handelsplattformar, blir frågan om säkerhet allt mer central.
WordPress har hög säkerhet – om man följer dessa regler

I takt med att allt fler företag och individer väljer WordPress för att bygga sina webbplatser och e-handelsplattformar, blir frågan om säkerhet allt mer central. En väl skyddad webbplats är avgörande, inte bara för att skydda känslig information utan också för att upprätthålla förtroende hos dina besökare.

WordPress har hög säkerhet – om man följer dessa regler

I en digital era där cybersäkerhet blir allt viktigare, är det avgörande att hålla din WordPress-webbplats säker. Genom att följa några grundläggande säkerhetsprotokoll kan du skydda din sajt från de vanligaste hoten.

Här delar vi konkreta steg för att stärka din webbplats säkerhet och skydda din verksamhet.

Introduktion

Säkerhet på internet är ingen slump. För webbplatser som använder WordPress och WooCommerce, vilka ständigt är måltavlor för cyberattacker på grund av deras popularitet, är det extra viktigt att inte slarva med säkerhetsåtgärderna.

I detta inlägg går vi igenom viktiga steg som varje sajtägare bör implementera för att inte bara skydda sin plattform utan även sin affärsverksamhet och sina kunder.

1. Håll dina plattformar uppdaterade

 • Vikten av uppdateringar: Regelbundna uppdateringar av din WordPress och dess plugins är avgörande för att skydda din sajt mot nyupptäckta sårbarheter och attackvektorer. Dessa uppdateringar fixar ofta säkerhetsbuggar och förbättrar systemets stabilitet.
 • Automatisera processen: För att förenkla livet, överväg att ställa in automatiska uppdateringar för både WordPress och dess plugins. Detta säkerställer att du alltid kör den senaste och säkraste versionen.

2. Använd starka lösenord och autentisering

 • Lösenordspolicy: Se till att alla användare, särskilt de med administratörsrättigheter, använder starka, unika lösenord. En kombination av bokstäver, siffror och specialtecken ökar lösenordets styrka avsevärt.
 • Tvåfaktorsautentisering (2FA): Lägg till ett extra lager av säkerhet genom att implementera tvåfaktorsautentisering. Detta kräver att användaren verifierar sin identitet med en annan enhet eller app, vilket minskar risken för obehörig åtkomst.

3. Säkerhetsplugins

 • Rekommenderade plugins: Investera i pålitliga säkerhetsplugins som iThemes Security, Wordfence eller Sucuri. Dessa tillhandahåller verktyg som brandväggar, virus- och malwareskanning, och möjligheten att återställa din webbplats om något går fel.
 • Funktioner att leta efter: Välj plugins som erbjuder omfattande skydd och regelbunden skanning av din webbplats för att upptäcka och åtgärda säkerhetshot i realtid.

4. Begränsa användaråtkomst

 • Principen om minsta privilegium: Endast ge användare tillgång till de funktioner de behöver för att utföra sina uppgifter. Detta minskar risken för oavsiktliga eller illasinnade ändringar som kan skada din webbplats.
 • Användarroller och behörigheter: Genom att noggrant konfigurera och begränsa roller och behörigheter kan du säkerställa att kritiska inställningar och data förblir skyddade.

5. Säker webbhotell

Välja rätt värd: Ett webbhotell som prioriterar säkerhet kan göra en stor skillnad. Se till att din värd erbjuder funktioner som SSL/TLS-certifikat, automatiska säkerhetskopior och aktiv övervakning mot cyberhot. Allt detta erbjuder vi på Digital Island som du hittar under vår tjänst Hosting.

6. Regelbunden säkerhetsöversikt och monitorering

 • Säkerhetsöversikter: Schemalägg regelbundna översikter av din webbplats för att säkerställa att alla säkerhetsåtgärder fungerar som de ska. Detta erbjuder vi på Digital Island under tjänsten Up2Date.
 • Monitorering: Använd verktyg som hjälper dig att hålla ett öga på ovanlig aktivitet på din webbplats, vilket kan vara tidiga tecken på en säkerhetsintrång.

Sammanfattning

Att investera tid och resurser i säkerheten för din WordPress-webbplats är inte bara en bästa praxis; det är nödvändigt för att skydda din verksamhet och dina kunder. Genom att följa dessa steg kan du avsevärt förbättra din webbplats säkerhet och försäkra dig om att du är förberedd på dagens cyberhot.

Om du inte har tid eller lust att genomföra denna säkerhetsrekommendation kan vi avslöja att vi på Digital Island har en tjänst, som säkerställer detta åt er, så hittar du tjänsten Webbförvaltning här! Vill du veta mer, kan du alltid kontakta oss, så kan vi boka ett kostnadsfritt möte.

Relaterade blogginlägg

Vi är här för att hjälpa dig växa, kontakta oss!

Ring, maila eller kom förbi vårt kontor på Salagatan 23. Du är alltid välkommen!

  Ring eller maila oss på: 

  +46 73 987 96 53 

  info@digitalisland.se